Jeg må bli bedre på #6 – Være sosial

Er det noe jeg har blitt den siste tiden så er det innestengt. Jeg trekker meg bare mer og mer fra sosiale arrangement eller tilstelninger. Jeg skjønner selv at dette ikke er bra, men jeg finner stadig unnskyldninger ovenfor meg selv for at jeg skal slippe unna og kanskje ikke reise likevel. Noen ganger mener jeg selv de er gyldige, men altfor mange ganger er de ikke det.

En annen ting jeg syns er vanskelig er å dele ut oppmerksomheten min. Hvis det blir veldig mange mennesker, både kjente og ukjente, så syns jeg det er vanskelig å vite hvem jeg skal rette oppmerksomheten min til. Da søker jeg ofte de jeg kjenner best og strekker meg litt utover det og prøver meg frem.

Ting jeg må gjøre:

🔥 Begynne å si mer “ja“. Så enkelt og så greit, egentlig.

🔥 Finne på ting selv og få andre med. Jeg lager unnskyldninger for de jeg tenker å spørre før jeg har spurt og så trekker jeg meg fra hele ideen. Ufattelig trist, for kan jo hende disse personene venter på at jeg skal spørre om vi skal finne på noe og så feiger jeg ut.

🔥 Reise mer ut uansett om noen kan være med eller ikke. Da mener jeg ikke ut på byen da jeg er for pinglete til det, men ta en tur på et kjøpesenter og titte, reise på arrangementer eller faktisk være med andre ut på byen.

🔥 Når jeg er med mennesker at jeg skal klare å snakke mer. Jeg er ekspert på å bli stille og håpe de ikke ser meg. Triste er at folk trur jeg ikke liker dem, og det er jo utrolig vondt. Jeg er jo bare så ufattelig redd!

Dessverre syns jeg det er veldig vanskelig å være sosial og jeg trur nok jeg mangler noen sosiale antenner siden jeg trekker meg så som jeg og til stadig blir feiltolket. Men det kan igjen også bare være usikkerheten min som setter kjepper i hjulene mine, så med tiden håper jeg virkelig jeg klarer meg bedre og sitter igjen med en bedre følelse enn det jeg gjør i dag.

Q: Liker du å være sosial?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Scroll to top

Denne bloggen er personlige ytringer fra utgivere av bloggen. Alle bruk av bilder, tekst eller video fra bloggen må avtales med bloggens ansvarlige utgiver. Bloggen ligger på psykmagasinet.no. Ønsker du å blogge om psykisk helse på psykmagasinet.no så kan du ta kontakt med ansvarlig redaktør på mail: stine@psykmagasinet.no