Jeg må bli bedre på #5 – Selvtillit/Selvbilde

Er det noe sliter mest med, så er det selvtilliten og selvbilde mitt. Det er ikke få ganger jeg har hørt meg selv gjenta det som ble sagt på skolen og i mitt forrige forhold. “Du er så stygg at du kan ikke bli voldtatt”, “Jeg etser bort hvis du tar på meg”, “Æsj!” og “Du er ikke pen nok til å gå i shorts og tskjorte”. Jeg klarer ikke stoppe si dette her til meg selv, og flere ganger i uka bare gråter jeg av og hvor grusomt stygg jeg føler meg, hvor lite jeg føler jeg fortjener å gå her og hvor ufattelig dum jeg er.

Ting jeg må gjøre: 

🔥 Begynne å si positive ting til meg selv, selv om jeg kanskje ikke trur på dem selv. en dag klarer jeg vel å snu tankegangen og ting blir lettere.

🔥 Slutte å sammenligne meg selv med andre, selv om det er lettere sagt enn gjort. Du kan bare være den beste versjonen av deg selv. Dette er nok den vanskeligste, men også den som kanskje er viktigst.

🔥 Det jeg gjør er bra nok, for jeg kan bare gjøre mitt beste og det er godt nok.

Hvordan jeg skal forsone meg med utseende mitt er jeg veldig usikker på. Per i dag føles det ut som en umulig oppgave, at jeg skal bli fornøyd med hvordan jeg ser ut, både med og uten klær. men håpet er selvsagt at jeg skal klare å hvertfall føle meg okei med alt. Ikke føle for å brenne av meg ansikt og hoppe i en dunk med syre. Bare et normalt forhold til alt, det hadde vært fint.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Scroll to top

Denne bloggen er personlige ytringer fra utgivere av bloggen. Alle bruk av bilder, tekst eller video fra bloggen må avtales med bloggens ansvarlige utgiver. Bloggen ligger på psykmagasinet.no. Ønsker du å blogge om psykisk helse på psykmagasinet.no så kan du ta kontakt med ansvarlig redaktør på mail: stine@psykmagasinet.no