Jeg må bli bedre på #4 – Snakke

Når jeg er i et rom sammen med andre så er ikke jeg den første til å snakke eller starte en samtale. Jeg syns det er vanskelig å holde en samtale gående og det å småprate er noe jeg gruer meg veldig til. Det kan forsåvidt være det å skrive med noen også, samtale eller kommunikasjon er noe jeg ikke er så sterk. det plager meg veldig, da dette er noe som gjør sosiale sammenkomster og arrangementer veldig tungt og krevende for meg.

Dette er noe som er vanskelig både sammen med venninner, kollegaer, familie og bekjent jeg møter på gata. Det er jo ikke noe slemt mot noen, men jeg klarer det bare ikke og stresser veldig med hva jeg kan snakke om, hva som er høflig å spørre om, huske å svare på ting og prøve å huske alt så jeg ikke angrer når jeg reiser videre eller avslutter en samtale.

Jeg må bli bedre på:

🔥 Holde en samtale gående. Ikke trekke meg så fort jeg blir usikker på hva jeg skal si. Ta litt flere sjanser og la andre se at jeg også kan være interessant å snakke med. Alle har noe å komme med i en samtale.

🔥 Ikke tenke at jeg ikke har noe å tilby i samtalen. Alle mennesker kan noe og har noe som hjelper dem ut av komfortsonen. Jeg må bare finne noe som alle kan bry seg om og kan kjenne seg igjen i, eller hvert fall ha en mening om.

🔥 Ikke være så redd for å bli avvist og sett på som kjedelig. Det finnes mennesker der ute som jeg vil ha lite til felles med og som samtalen vil være litt treigere.

🔥 Være tøffere til å si det jeg mener og kunne si ifra hvis det er noe jeg mener er feil.

Q: Hva må du bli bedre på?

2 Comments

 1. Larsærn
  8. januar 2018

  Hei kjære deg. Dette er faktisk bare bagateller som du henger deg oppi. Du er utrolig flink til å prate. Du svarer med en ærlig, snill, oppriktig og interessant tone når jeg spør deg om noe. Vær mer snill med deg selv og ikke døm deg for hardt. Du er bestandig på tilbudssiden. Hakuna Matata. 😊

  Svar
  1. Ann Iren Amundsen
   12. januar 2018

   Heii du! Åh, tusen takk 🙂 Jeg jobber med det, betyr mye at du sier det! 😀 Hakuna Matata!

   Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Scroll to top

Denne bloggen er personlige ytringer fra utgivere av bloggen. Alle bruk av bilder, tekst eller video fra bloggen må avtales med bloggens ansvarlige utgiver. Bloggen ligger på psykmagasinet.no. Ønsker du å blogge om psykisk helse på psykmagasinet.no så kan du ta kontakt med ansvarlig redaktør på mail: stine@psykmagasinet.no