Jeg må bli bedre på #2 – Positive tanker

Noe jeg gjør alt for mye, er å tenkte negativt. Selv det som kan være det mest positiv i hele verden, kan jeg på en dårlig dag snu til å være negativt mot meg. I for stor grad lar jeg andre påvirke meg, humøret mitt og psyken min. Jeg må få mer tru på hvem jeg er, og at jeg er bra nok. Akkurat som jeg er!

Det gjelder ikke bare å være mer positiv mot andre, men jeg må også være mer positiv mot meg selv. Tru at jeg klarer det jeg vil, at jeg er verdt like mye og at mine meninger er viktige også. Det er mye lettere å falle inn i en ond sirkel der man glemmer fine og varme ting, og du bare ser dumme og kalde ting.

Ting jeg må gjøre er:

🔥 Ta til meg komplimenter og gode ord andre sier til meg

🔥 Gi meg selv komplimenter

🔥 Ikke katastrofe tenke med en gang det er noe som gjør ting litt vanskelig

🔥 Forstå at tankene ikke er reelle, men noe jeg har fått for meg at slik er det

Typiske tanker for meg er at jeg trur andre vil meg vondt, at alle baksnakker meg, jeg får ikke til noe, jeg er ikke verdt noe, alle hadde hatt det bedre uten meg osv. På en god dag skjønner jeg selv hvor dumt det er og at det er bare i mitt hode dette gjelder, men på dårlige dager klarer jeg ikke finne en vei for tankene inn på gode tanker. Dette er noe bare jeg kan få til, men dette er noe som tar lang tid. Så tålmodighet er nøkkelordet her.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Scroll to top

Denne bloggen er personlige ytringer fra utgivere av bloggen. Alle bruk av bilder, tekst eller video fra bloggen må avtales med bloggens ansvarlige utgiver. Bloggen ligger på psykmagasinet.no. Ønsker du å blogge om psykisk helse på psykmagasinet.no så kan du ta kontakt med ansvarlig redaktør på mail: stine@psykmagasinet.no